Om oss

Med hela 55 år i branschen är det få som har den kunskap du finner hos oss, Göteborgs mest pålitliga val inom husvagnsbranschen.

Inte utan viss stolthet berättar vi gärna om det samarbete vi har med det prestigefyllda företaget Harry Hansson, om hur du, tack vare det, under ett och samma tak hittar inte bara husvagnar utan även husbilar, båtar och vattenleksaker.

Missa inte att besöka oss och förverkliga drömmen om den perfekta husvagnen för just dig och dina behov.

Våra begagnade husvagnar av skilda märken är testade och genomgångna samt med garanti.

Förmånlig finansiering genom Nordea Finans.

2023

Vår historia

För drygt ett halvt sekel, närmare bestämt 1968, lades grunden för Husvagnshuset när Jan Peterson, far till Robert Peterson, började sälja husvagnar från Cabby i Kristinehamn på en grusplan mitt i centrala Mölndal.

Efter två år flyttades verksamheten, då under namnet Jan Peterson Husvagnar AB, till Kållered för att åtta år senare återvända till Mölndal och stora fräscha lokaler.

(Händelser som präglat vår resa)

I början av 1980-talet skakade Jan Peterson om båtetablissemanget genom att ställa ut ett antal Cabby husvagnar på den anrika båtmässan i Göteborg.

”Katt bland hermeliner” skrev lokalpressen och Jan P hade lyckats att på ett smart sätt marknadsföra inte bara Cabby och husvagnen, utan även det egna företaget.

Stärkt av framgångsvågen på Båtmässan, där det för många blev kontrakt på husvagnsköp istället för båt, inleddes speciella kundkvällar med olika teman men med bara ett syfte; sätta Husvagnshuset på kartan och ta hand om gamla och nya kunder.

Tjejträffar, där endast kvinnan i familjen var välkommen, blev också ett sätt att stärka kontakten mellan företag och kund.

För att inte tala om bussresorna till Cabby-fabriken i Kristinehamn och möjligheten att se hur en kvalitetshusvagn blev till. Eller resor till husvagnsmässan på Elmia i Jönköping.

Alla dessa aktiviteter har bidragit till att skapa och stärka förtroendet mellan företaget och dess kunder, vilket fortfarande består idag.

År 1996 övertogs verksamheten av Robert Petersson, son till Jan P.

År 2016 präglades av turbulens när vårt tidigare varumärke Cabby gick i konkurs.

År 2021 tog vi steget att lämna vår långvariga bas på Neongatan, där vi varit sedan 1978, för att ge oss ut på nya äventyr.

År 2022 inträffade en ödesdiger händelse i form av en katastrofal brand som förändrade hela vår verksamhet.

År 2023 tar äldsta sonen till Robert, Anton, tillsammans med hans kollega Daniel – som är platsansvarig för Harry Hansson – över verksamheten. De har ambitionen att behålla det beprövade konceptet för alla kunder. Robban kommer att fortsätta som ansvarig för försäljning av husvagnar.

Denna varierande historia präglad av utmaningar, men också framsteg under många år, har format det företag, Husvagnshuset, som ses idag och som nu står redo att omfamna framtiden på Frihamnen tillsammans med Harry Hansson i Kajskjul 111.